قدرت موتور پیکان کاربراتوری
تاریخچه پیکان
موسسان ایران خودرو (برادران خیامی) در دهه 40، پای پیکان و بعدها تیپ جوانان را به کشورمان باز کردند. مدیران این شرکت که تا آن زمان، مشغول به ساخت اتوبوسهای بنز بودند؛ در کنار آن، تصمیم به تولید یک ماشین سواری گرفتند. هدف آنها عرضه اتومبیلی بود که بسیار بهتر از محصولات معمولی همچون ژیان و به خوبی ماشینهای لوکس وارداتی گران موجود باشد. از همه مهمتر در عین حال قیمت مناسبی داشته تا قشر متوسط جامعه، توانایی خرید آن را داشته باشند.
برادران خیامی برای رسیدن به هدف خود، شروع به تحقیقات و گفتگو با کمپانیهای اروپایی بسیاری کرد تا بتوانند بهترین انتخاب را داشته باشند. نتیجه این مذاکرات، توافق با شرکت خودروساز انگلیسی به نام تالبوت بر سر تولید هیلمن هانتر در ایران، اما با نشان پیکان یا Arrow شد. پس از آن در 1346، پیکان وارد خط تولید IKCO شد و طی سالها به قوای خود باقی ماند.
جالب این است که برای هر نیازی در جامعه، یک تیپ مخصوص از این سدان محبوب تولید میشد و مدیران ایران خودرو همیشه به خواسته مشتریان خود توجه داشتند. کارلوکس، دولوکس، خودکار، پیکان جوانان، استیشن، کار، تاکسی، وانت و سپر جوشن تیپهای مختلف این مدل ماشین بودند که پیش از انقلاب اسلامی و پس از آن هم تولید شدند.
در آخر پیکان پس از سالها ادای دین به صنعت خودروسازی ایران و تولید در تیپهای مختلف، برای همیشه در سال 1384 با خط تولید IKCO خداحافظی کرد و تبدیل به یکی از خاطرات خوب مردم شد؛ هر چند، هنوز هم مردم از نسخههای قدیمی آن استفاده میکنند.
دلایل محبوبیت پیکان جوانان
همانطور که پیشتر گفتیم؛ جوانان بدون هیچ تردیدی، محبوبترین ماشین اسپرت تولید داخل در گذشته است. با اینکه این تیپ، گرانترین نسخه پیکان بود؛ اما فروش قابل توجهی را تجربه کرد. در ادامه دلایلی را برای شما میگوییم که از این تیپ، محصولی پرطرفدار ساخت:
- رفع نیاز قشر متوسط جامعه: پیکان جوانان به دلیل اینکه تنها خودرو تولیدی اسپرت، ارزان و دارای مشخصات فنی خوب در آن زمان بود؛ توانست بخش زیادی از نیاز و خواسته افرادی که علاقمند به ماشینهای اسپرت بودند را تامین کند.
- انتخاب نام جوانان: باید بگوییم که نامگذاری این تیپ از سری مدلهای پیکان، بسیار هوشمندانه بود. زیرا ایران خودرو دقیقا همان چیزی را ارائه کرد که جوانان خواستار آن بودند. متقاضیانی که به دلیل سن پایین و نداشتن پولی در حد افراد میانسال، توانایی خرید ماشین های لوکس اروپایی را نداشتند؛ اما همچنان طرفدار اتومبیلهای اسپرت بودند.
- قیمت مناسب: پیکان جوانان در میان تمام خودروهای اسپرت آن زمان که همه وارداتی از آمریکا و آلمان بودند و قیمت بسیار بالایی هم داشتند؛ دارای قیمت بسیار خوبی بود.
- دو کابراتور در پیشرانه: این ویژگی منجر به افزایش راندمان، سرعت، شتاب و قدرت خروجی از موتور میشد و در آن زمان، رده فنی خودروهای تولیدی را تا سطح زیادی بالا برد.
ایران خودرو بعنوان بزرگترین مجموعه صنعتی خودرو كشور از اوائل سال ۷۳ تصمیم به ایجاد مركز تحقیقات با هدف انتقال دانش طراحی و مهندسی خودرو گرفت و در این راستا پروژه طراحی و ساخت اولین خودرو پیكان ( ۱۶۰۰ سی سی ، ۱۷۲۵ سی سی ، ۱۸۰۰ سی سی ) دولوكس ، كار ، جوانان و تاكسی به تولید رسیده است.
● كارایی
▪ مدل موتور : x۱
▪ نسبت تراكم : ۷.۸
▪ تعداد سیلندر : ۴
▪ حجم موتور : ۱۵۹۸cc
▪ سیستم سوخت رسانی : انژكتوری
▪ حداكثر توان موتور : ۶۵ HP در۵۰۰۰ دور بر دقیقه
▪ حداكثر گشتاور: ۱۰۴ أm در ۳۷۵۰ دور در دقیقه
▪ قطر سیلندر : ۸۷.۳mm
▪ كورس پیستون : ۶۶.۷mm
▪ مصرف (لیتر در صد كیلومتر)
▪ باسرعت ثابت ۹۰ كیلومتر بر ساعت : ۸.۵ كاربراتور , ۸.۳ انژكتوری
▪ گیربكس : ۴ سرعته + دنده عقب
▪ نسبت دنده ۱ : ۰.۲۹۸۲
▪ نسبت دند ه ۲ : ۰.۴۶۷۲
▪ نسبت دنده ۳ : ۰.۷۱۸۳
▪ نسبت دنده ۴ : ۱
▪ دنده عقب : ۰.۲۸۰۱
▪ نسبت دنده خروجی : ۳۵x۹
▪ كلاچ :صفحه خشك منفرد هیدرولیك / كابل
● وزن
▪ وزن خودرو : ۹۹۰ (KG)
▪ حد اكثر وزن مجاز خودرو : ۱۳۸۰ (KG)
▪ ظرفیت مخزن سوخت: ۴۵ لیتر
▪ حجم صندوق عقب : ۶/۲۹۰ دسی متر مكعب
● سیستم الكتریكی
▪ باطری : ۱۲ V ۶۰ Ah
▪ دینام : ۶۵A
▪ استارت : ۰.۹kw
▪ سیستم فرمان : جعبه فرمان نوعF
▪ قطر دایره دوران : ۱۱.۲ متر
● تعلیق
▪ مستقل – فنر لول مك فرسون : جلو
▪ فنر شمش : عقب
● سیستم ترمز
▪ هیدرولیك ، دیسكی : ترمز جلو
▪ هیدرولیكی ، كاسه ای : ترمز عقب
▪ اندازه لاستیكها : ۵.۶۰ R ۱۳
● ابعاد
▪ طول كلی : ۴۳۴۵mm
▪ عرض كلی : ۱۶۱۳mm
▪ ارتفاع كلی : ۱۴۱۹mm
▪ فاصله بین دو محور چرخهای عقب و جلو : ۲۵۰۲mm
▪ فاصله بین مركز چرخهای جلو از یكدیگر: ۱۳۲۱mm
▪ فاصله بین مركز چرخهای عقب از یكدیگر : ۱۳۲۱mm
● تجهیزات
▪ شیشه های رنگی
▪ شیشه جلو لامینه
▪ شیشه شوی جلو
▪ چراغ اخطار و نشان دهنده دمای آب
▪ چراغ اخطار پائین بودن بنزین
▪ چراغ اخطار تمام شدن لنت ترمز
▪ چراغ اخطار فشار روغن موتور
▪ چراغ اخطار شارژ باتری
▪ چراغ اخطار نور بالا
▪ مسافت سنج
▪ دور سنج
▪ رادیو پخش بدون CD
▪ سیستم تهویه مجهز به فن
▪ زیر سری صندلی های جلو
▪ دستگیره سقف جلو
▪ دستگیره سقف عقب
▪ صندلی جلو مجزا با قابلیت تنظیم پشتی
▪ چراغ اخطار تمام شدن لنت ترمز
▪ زبانه قفل كودك در درهای عقب
▪ آینه داخلی قابل تنظیم